Data Kurtarma
Bozulmuş veya silinmiş bir veri tamamen yokolmuş anlamına gelmemektedir.Bilgisayarınız birden siyah bir ekran veya mavi bir ekranda hata mesajı verir, veya hardiskinizden anormal bir şekilde sesler duymaya başlayabilirsiniz, lütfen bilgisayarınızı hemen kapatın ve tekrar açmayın.Bilgisayarınızı tekrar açmanız verileriniz üzerinde oluşan problemi arttıracak ve veri kurtarma başarı şansını düşürecektir.
Bir donanımda Veri kaybı yaşamanın bir çok sebebi olabilir;Hardisk kusurları, elektrik akım dalgalanmaları , imalat hataları, doğal afetler (Yangın, Su basması vb..), kazayla silinen veriler, fiziksel hasarlar veya virüslerin saldırıları vb…..
Laptoplar kullanım kolaylıklarından dolayı bir çok problem riskini de oluştururlar; sıklıkla araç içinde tren veya uçakta kullanılırlar, bu şekilde taşınabilir olmaları düşürme, kötü hava koşulları (çok sıcak, çok soğuk) , sıvı teması( kahve , çay dökülmeleri) gibi koşullardan doğan hasar riskleri diğer masaüstü cihazlar ve sunuculara göre daha fazladır.
Harici diskler sık sık back-up veya büyük dosya transferi amacıyla yine ev ofis ve araç içerisinde kullanıldığında buda fiziksel hasar risk oranını arttırır.
Teknik Laboratuarımız A dan Z ye yeterliliğiyle tüm veri kurtarma problemlerine müdehale için gerekli yazılım ve donanımlara sahiptir .
Her marka/model sabit diskten veya medyadan (usb,tape kaset, memory kart, scsi diskler, raid array ler, video disk ve kasetler) , işletim sistemi, dosya formatı, veri türü, disk boyutu ne olursa olsun veri kurtarılması temel işimizdir.
. Bilgi içeren diski biçimlendirme (formatlama)
. Disk üzerinde yoğun okunamayan bölümler (bad sector) oluşması
. Bilgi olan disk bölümünü (Partition) silme
. Şifrelenmiş disklerde ulaşılamayan dosyalar
. Virüs neticesinde çalışmayan diskler
. Elektronik arıza sonucu arızalanmış diskler
. Fiziki nedenler, düşürme, darbe, sıvı teması
. Disk üzerinde bölüm ve MBR kayıtlarının bozulması
. Nedeni bilinemeyen arızalar